Stress og motion, godt eller dårligt?

Jeg har læst mange artikler omkring stress og motion, og lige så mange artikler jeg har læst, lige så mange meninger er der om det.

Da jeg fik stress og måtte sygemeldes, var det første min læge sagde til mig. Bliv ved at at løbe, det er godt for dig, og det vil hjælpe dig ud af stressen.

Jeg har i mange år netop brugt løb til at koble af, og klare min hjerne efter dagens arbejde. Når du arbejder med mennesker, som jeg gør, bruger du dig selv rigtig meget og nogen gange også for meget. Derfor kan løb og motion, sagtens være en fantastisk ide til at holde stressen nede.

MEN MEN MEN……pas på hvis du virkelig bliver ramt af stress, altså BIG TIME ramt, så du må sygemeldes. LYT LYT LYT til din krop, den fortæller dig nøjagtigt hvad der er godt for dig. Så mærk efter hvilken motionsform du har brug for at komme stressen til livs.

Løb var for mig overhovedet ikke godt, da jeg var stresset. Det forværrede min stress……jeg kunne ikke løbe. 2-3 måneder før jeg måtte sygemeldes med stress, løb jeg en halv marathon. Det gik super godt, men da jeg kom hjem, kunne jeg godt mærke, at jeg havde presset mig selv for hårdt. Jeg fik om aftenen føleforstyrrelser i min højre hånd og kunne ikke se med mit højre øje. Jeg var IKKE i tvivl om, at det var fordi jeg ikke lyttede til mig krop.

Da jeg i starten af min sygemelding ville løbe, kunne jeg ikke en gang løbe 2 kilometer. Jeg var mega frustreret for min læge havde jo sagt, at løb var godt. Men løb var ikke godt for mig på det tidspunkt. Hård fysisk træning gjorde det kun værre. Derfor begyndte jeg gå. Jeg gik lange turer hver dag nede ved vandet. Gå-turene gjorde mig godt og vandet endnu bedre. Så jeg kom mig langsomt.

Meditation var super godt. Jeg mediterede flere gange om dagen, og hver gang  jeg kunne mærke at uroen blev for meget, så lagde jeg mig og mediterede.

Min pointe her er, at være bevidst om hvad din krop har brug for, når du er stresset. Det er forskelligt fra person til person, og hvor stresset du er.

Det er nu snart et år siden, at jeg var ramt – og jeg er langsomt tilbage med mit løb, men det har taget meget lang tid. Jeg løber stadig ikke de helt lange ture, men jeg er sikker på at de er der lige om lidt.

Jeg føler mig meget sjælent stresset, men er også blevet meget bevidst om de små tegn min krop giver. OG jeg lytter efter, alt andet er spild af tid.

Pas på dig selv og din krop – søg hjælp, hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre!

God træning, måske vi ses derude 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *