Hvordan bærer du dig selv?

Hvordan bærer du dig selv?
 
Jeg tænker, hvordan er din fysiske fremtoning? Er du rank, går let, har brystet fremme, smiler eller er du rundrygget, trasker derudad med store træsko på, og ikke orker at kigge op?
 
Er du klar over, hvor stor indflydelse dit kropsprog har for dit velbefindende, hvordan du bærer dig selv?
 
Er du trist, uoplagt og fuldstændig ugidelig – er du så rank, smilende og fuld af energi? Nej, selvfølgelig er du ikke det. Men prøv en gang, når du er trist, uoplagt og ugidelig, at ændre dit kropsprog. Ret ryggen, tag et dejligt bad og klæde dig lækkert på, smil – hjælper det på humøret? Ja, i den grad.
 
Det handler IKKE om lækkert tøj, dyre smykker, sko eller hvordan andre ser på dig. Det handler om, hvordan DU har det med dig selv og hvordan du med få ændringer kan få det bedre med dig selv ved at være bevidst om dit kropsprog.
 
Sidder du f.eks. på jobbet hængende ud over skrivebordet og er tappet for energi.  Har du en opgave, som du konstant skubber fra dig, fordi du ikke orker den. Så hold en pause og gå lidt rundt med rank ryg, hænderne i siden, løfte hovedet og smil til dine kollegaer, tag en kop kaffe eller the. Vend så tilbage, og løs opgaven med bedre energi, overskud, og med stadig rank ryg.
 
Jeg fik en gang af vide, at jeg altid lignede en der var ny-forelsket. Mit tøj var altid pænt (læs – noget jeg befandt mig godt i, ikke nødvendigvis nyt og smart eller dyrt), men jeg var smilende og havde en let og rank måde at gå på.
 
Selv når jeg havde kærestesorg, havde det skidt, var jeg pæn. Jeg forklarede min ven, at jeg jo ikke var pæn for andres skyld, men for min egen. Jeg tager ikke make up eller pænt tøj på for andres skyld, men fordi jeg føler mig godt tilpas sådan. Jeg falder ikke sammen i ryggen, fordi jeg er ked af det. Jeg retter mig op og gør mig stærk, fordi jeg kommer lettere igennem sorgen eller uoplagtheden sådan.
 
Jeg kan sagtens render rundt i hyggebukser, og føler mig stang lækker – fordi jeg har det godt med mig selv og min fysiske fremtoning. Men jeg kan også sagtens have det omvendt.
 
Men hæng ikke med hovedet, hvis du står i lort til halsen!!
Det siger jo bare det hele, det bliver det ikke bedre af, tværtimod.
 
Vær opmærksom på dit kropsprog over for dig selv, tænk over hvordan du bevæger dig, når du har det godt og omvendt.
 
Få det godt med dig selv med en sund rank fremtoning.
Rigtig god torsdag aften 🙂
NB: Jeg er sikker på at Ronaldo har det fantastisk med sig selv på dette billedet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *