Drøner du også derudad med 180 km i timen uden at nå dine mål?

Det kan være svært, at holde energien oppe hele tiden. Vi stiler efter mål, men på vejen derhen daler energien og målet bliver uoverskueligt og meget langt væk.

Jeg øver mig hele tiden i, at bevare min energi, så jeg når derhen hvor jeg gerne vil hen, stadig med god energi. Jeg vil lige beskrive, hvordan jeg øver min i at tænke, så jeg ikke brænder ud.

Forstil dig at du kører i en bil, det er mandag og bilen er netop fyldt op med benzin. Du har et mål lørdag, som du glæder dig sindsygt meget til. Du kører på arbejde og på vej hjem igen, bliver du spurgt om du ikke kan komme forbi din søster, hun har brug for hjælp. Jo, tænker du, det kan du da godt, selvom du faktisk havde nogle andre planer. Men det går nok. Tirsdag kører du igen på arbejdet og når lige hjem, før du skal køre en af ungerne til sport. Det var ikke din tur, men bliver spurgt om du ikke lige kan igen, selvom du har kørt de sidste par gange. Onsdag, torsdag og fredag fortsætter med gøremål for andre og du drøner rundt. Faktisk tænker du ikke over, at din energi bliver brugt – bilen får ikke fyldt mere benzin på – men du kører stadig. Fredag når du lige hjem og bilen går i stå, som du netop kører ind i indkørselen. Du er træt, alt energi er brugt – der er ikke mere benzin på. Men hvad med lørdag?? Du havde sådan glædet dig til at skulle til et arrangement, men du orker det ikke – du er flad!

Ind imellem er der nogen af dine nærmeste, der har brug for din fulde opmærksomhed, hjælp og støtte. Du tilsidesætter dermed dine egne behov, for at hjælpe.

Du stiller ikke spørgsmåltegn ved om du har energi eller lyst til det – du gør bare helt naturligt det der skal til. I de perioder, er det ekstra vigtigt at du passer godt på dig selv.

Ingen bil kan køre uden benzin på motoren, og intet mennesker kan yde, uden at få tilført ny energi. Hvis DU brænder ud, så er du slet ikke til nogen gavn, for den der har brug for dig.

Skab din egen energi, og gør dagligt noget der giver dig energi. Vi er forskellige måder at få energi på og hvad der dræner os, så gør det DU har brug for.

F.eks.

  • Tænk over hvad der giver dig energi, og gør bare lidt af det hver dag

  • Sørg for en god nattesøvn

  • Gå en tur, gerne ved skov eller strand

  • Forær dig selv en gang massage

  • Sørg for nogle små alene-stunder, hvor ingen stiller krav til dig

  • Spis energi – rigtig mad.

Rigtig god weekend med god energi <3

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *