Er du styret af negative tanker?

Vi kender alle sammen, at står i en situation, hvor vi synes at det er rigtig synd for os. Vi får ondt af os selv og alle andre mennesker er bare dumme, og man føler sig helt alene i verden.

Det kan være at du er blevet fyret, skal skilles, vil tabe dig eller at du ikke lige kom ind på dit drømme studie. Årsagerne kan være mange og meget forskellige. MEN det handler om hvordan du kommer igennem krisen, transitionen eller din øv situation.

Det vigtigste er, at du anerkender dine følelser og frustrationer, som følger med i transitionen. Men vær opmærksom på, hvordan du takler transitionen og om de negative tanker tager overhånd. Acceptere virkeligheden som den er, og få det bedste ud af situationen ved at være ekstra god ved dig selv.

Jo mere inaktiv du bliver, jo værre får du det. Det må godt være synd for dig i en periode, men at blive i sengen uge efter uge og lave en Maud, er ikke at passe på dig selv og give dig selv den nødvendige omsorg.

Brug hver dag til at sætte lidt tid af til, at drage omsorg for dig selv. Træn dine positive tanker, selvom det virker håbløst og uoverskueligt. Spis sund, få hver dag frisk luft og dyrk motion.

Hvordan du kommer igennem din krise/transitionen er helt og alene DIT ansvar. Så hvorfor ikke få det bedste ud af det?

Kan du ikke selv se din ud af situationen, så søge hjælp hos en veninde, en coach eller psykolog. Det er også at tage ansvar – gør noget.

Jo mere handling du selv tager, jo tættere på dit mål kommer du og jo gladere bliver du.

Vil du tabe dig og dyrke motion, vil du så vente med at dyrke motion til du er kommet i form? Nej, vel!

Er du blevet fyret og skal finde et nyt job, hjælper det heller ikke at ligge på sofaen uden at sende en ansøgning.

Jeg vil lige fortælle en kort historie fra det virkelige liv!

Jeg coacher til dagligt folk som er ledige. Hjælper dem med at forbedre deres chancer til et nyt job. En kandidat havde nej hatten på fra første møde og hele vejen igennem coaching forløbet (6 ugers forløb). Alle de redskaber jeg gav ham, ville han ikke tage imod. Jeg vejledte ham i hvordan hans ansøgning kunne fange relevante virksomheders interesse, vejledte ham i brugen af netværk. Men hver gang jeg vejledte ham, gav ham redskaber til jobsøgning, havde han undskyldninger og bortforklaringer. Han mente selv, at han gjorde alt hvad han kunne. Han havde været ledig i et år uden at have været til en eneste samtale.

Han ville ikke ændre på sin ansøgning, da han mente at han gjorde det rigtige. Jeg spurgte ham til sidst ” hvor sulten er du for at få et job i en skala fra 1-10″? Han svarede 11. Så vis mig det, sagde jeg!! Kort og kontant.

Han var tydeligt kørt fast i sine negative tanker. Det var synd for ham. Det duede ikke, og havde undskyldninger for alt.

Men hvis du gør det samme, som du gjorde igår og det ikke virkede, hvorfor så gøre det igen i dag?

Hvis du er kørt fast, så kig på din adfærd og dine tanker. Dine tanker er jo bare tanker – har de ret eller kan du ændre på dem. Ja, selvfølgelig kan du ændre på dem. Så start nu.

Vis omsorg for dig selv, bliv din egen bedste ven og behandle dig selv som du vil behandle din bedste veninde/ven.

Fyld dig selv op med noget godt – se muligheder fremfor begrænsninger.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *