Når en dør lukkes – åbner der en ny!

Jeg har i dag sagt farvel eller måske på gensyn til et arbejde hos AS3, hvor jeg det sidste år har arbejdet med coaching, rådgivning og vejledning.

Jeg har været rigtig glad for mit arbejde, lavede det jeg selv synes var sjovt. Men nogen gange går det ikke altid som man gerne vil. Jeg blev opsagt! Opgaverne manglende og jeg skulle ud at finde nyt arbejde.

Jeg tog en beslutning – en beslutning om, at jeg IKKE skulle være arbejdsløs efter min opsigelsesperiode. 3 timer efter min opsigelse, sendte jeg min første ansøgning afsted. Jeg skulle bare i gang med at finde et andet arbejde.

Det har været en hård proces. Jeg arbejdede stadig 37 timer med coaching af ledige, hjalp med CV´er og ansøgninger, gav gode råd og vejledning til kandidaterne. Og fritiden blev brugt på selv at søge job. Det var vildt frustrerende og mega hårdt. Men jeg brugte også tiden på at se fremad, se nye muligheder, tro på mig selv og mit mål.

Jeg mistede ikke håbet og troen på at det nok skulle lykkes, men der skulle også kæmpes. Jeg kom til en masse samtaler, drønende rundt og forsøgte at sælge mig selv på bedste vis, mærkede efter om det var jobs, hvor jeg ville ansættes.

Jeg mærkede efter i maven, når jeg havde været til en samtale – stillede mig selv spørgsmålet efter hver gang ”Kunne jeg se mig selv her?”

Jeg endte med at få tilbud 3 stillinger, og beslutningen om hvilken sted jeg skulle vælge, var mega frustrerende. Jeg hørte meget godt om et sted, mindre godt om et andet – men hvad ville jeg? Hvor ville jeg ansættes?

Jeg lavede en liste om fordele og ulemper, men det gav ikke nogen meningen for mig, jeg blev ikke klogere.

Igen mærkede jeg efter i maven, forstillede mig at jeg skulle køre på arbejdet og hvor ville jeg så køre hen?

Jeg ved godt at det lyder lidt helligt, når jeg beskriver at jeg lyttede efter i min mave. Men jeg fandt svaret og lyttede til min intuition.

Jeg tog en beslutning, valgte 2 jobs fra og sagde ja tak til det ene.

Beslutningen var taget, og jeg faldt nærmest helt sammen. Blev syg med migræne og feber – kroppen reagerede på de 2 sidste måneders knoklen. Jeg var TRÆT med TRÆT på! Efter 4 dage var jeg igen klar til, at færdiggøre den sidste måned i min opsigelsesperioden.

Jeg har fået afholdt lidt ferie, og nu har jeg lukket og slukket mine opgaver i AS3. Det har været et vildt år med masser af ny læring, som jeg i den grad vil tage med mig. Det har jeg ikke ville have været foruden og slet ikke mødet med alle de skønne mennesker, som jeg har lært at kende på 1 år og 1 måneds ansættelse. Jeg har elsket at været på forskellige certificeringer, hvor jeg har tilegnet mig ny viden.

 

I morgen starter jeg nyt job i Roskilde kommune, og jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. Samtidige er jeg dybt taknemmelig over, at jeg havde flere jobs at vælge imellem og faktisk fik et tilbud yderligere efter mit valg af job, som jeg også måtte sige nej tak til.

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har valgt rigtigt og er sikker på, at jeg også her kan tilegne mig endnu mere ny viden, hvilket jeg slet ikke kan lade være med.

Min pointe her er – husk altid, at når der lukkes en dør, så åbner der sig altid en ny. Og selvom processen mod den åbne dør kan være hård eller lang og døren måske kun slår på klem, så hold fokus på at det er DIG der skal åbne den nye dør – DIG der skal se, at den står på klem – DIG der skal tage fat i håndtaget og gå ind.

Måske skal du igennem flere døre, før du rammer den rigtige, men hold fokus, tro på det  – TPL, som Chris MacDonalds siger ” Tro på lortet”!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *