Stressfri jul

Sæt dine ambitioner ned og få en stress-fri jul.

Vi glæder os alle til jul eller gør vi?

Er julen et helvede for dig, fordi du altid stresser rundt og alligevel ikke når det du gerne vil. Du vil gerne hygge dig, se familien og vennerne, men det er svært at nå det hele og du får mindre og mindre overskud.

Stil dig selv disse spørgsmål:

  • Hvordan skal din december se ud?
  • Er dine ønsker for hvordan din jul skal se ud, realistiske?
  • Sætter du baren for alt for højt?
  • Drømmer du om en perfekt jul?
  • Hvad er en perfekt jul for dig?

Der skal julebages. Hjemmet skal pyntes op. Der skal laves juledekorationer. Klippes og klistres med børnene. Hygges med familien og vennerne. Købes julegaver. Køber kalendergaver/adventsgaver. Der skal handles ind til julemad til juleaften. Julearrangementer i børnenes skole skal klares. Julefrokoster med jobbet. Din 37 timers arbejdsuge er der jo stadig og meget meget mere…..lyder det lidt stressede – det synes jeg at det gør.!

Men der er håb forude, så fortvivl ikke. Vi plejer jo at nå det hele, men nyder vi processen eller stresser vi bare afsted? Ser vi overhovedet hvor fint der er pyntet i butiksvinduerne, de smukke julelys rund i haverne, på træer, husene og bådene på havnen?

Jeg giver dig her et par forslag til, hvordan du kan komme igennem din jul mere stress-fri, og så du samtidige også kan nyde den i fulde drag.

Lav lister – så alt ikke skal nåes den sidste uge inden juleaften.

Lav lister på alle de ting/gøremål, som du ønsker at nå inden jul.

Slet herefter alle de gøremål, som rent faktisk ikke er nødvendige eller vigtige.

Vælg derefter de 3 vigtigste gøremål.

Prioritere de vigtigste gøremål først.

 

Vær bevidst om at du ønsker en stress fri jul.

Sæt dine ambitioner og forventninger til dig selv ned.

Skab mere overskud og glæde.

 

F.eks. Få indsamlet alle julegaveønskerne fra familien i god tid. Kryds af hvilken gaver, som du ønsker at købe til den enkelte. Afsæt tid af til indkøbene og få dem overstået på en gang.

Er det din tur til at holde juleaften, men bare tanken gør, at du kan ikke overskue at skulle stå for det hele, uddelegere opgaverne til familien. Sæt nogen til at pynte juletræet, nogen til at bage julekagerne,  uddelegere julemaden, så også her har alle noget med. Det er sjovt og hyggeligt – alle bidrager og tager en del i juleplanlægningen. Det giver et dejligt fællesskab, netop det vi ønsker at være en del af i denne hyggelige tid.

Nyd tiden på det som du synes er sjovt og hyggeligt. Jeg er ikke god til at bage, men det er min mor og jeg elsker min mors julebag. Jeg nyder at lave juledekorationer med min datter, som også hvert år spørger til, hvornår vi skal hygge med juledekorationer. Det er så hyggeligt en eftermiddag, hvor der grines, hygges og snakkes, høres julemusik, alt imens vi laver vores juledekorationer. Det er for os rigtig julehygge.

Men gør op med dig selv, hvilken ting omkring julen, som du vægter højt, og ønsker at bruge din energi på.


Tag pauser i juleræset.

Kom ud i naturen. Gå en tur og få noget luft og lys. Det er den mørkeste tid på året, så husk at få en masse lys i dagtimerne og masser af frisk luft.

Naturen er det perfekte sted at stresse af. Nyd lyden af vinden i træerne, mærk blæsten i kinderne, lyt til vandets brusen. Det er alt sammen afstressende. Du får mere energi og overskud i en travl hverdag. Dine tunge tanker kommer helt automatisk på afstand, når du kommer ud i naturen.

Prioritere dine pauser, for du når ikke mere ved at stresse derudaf – kom ud, gi´ dig selv tid til at komme væk fra byens travle gader med larm og støj – få ny energi og overskud.

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig jul med masser af glæde, kærlighed, energi og overskud.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *