Succeskriteriet for begyndere er at fortsætte

Om det er indenfor løb eller hvad det nu er du ønsker at ændre på, får succes i, så handler det om at fortsætte og aldrig give op.

Når du begynder på noget nyt, som tager det altid lang tid, at ændre en vane eller gør noget til en vane. Den største psykologiske problem som begynder, er at vise sig selv og andre, at man ikke falder helt igennem, men at man godt kan.

Hvis man løber i hold eller blot sammen med andre, så kan det være svært at se de andre løbe og holde sig igang, øge deres løb, hvis man selv ikke har mulighed, motivationen til at holde sig selv igang. Det er en af de problemer, som man som begyndere kan “løbe” ind i, og gøre at man mister lysten og bliver pinlig over, at man stadig er i dårlig form.

Men det tager tid og det handler ikke om, hvor langt eller hvor hurtigt du løber, men at du kommer afsted og roser dig selv, når du får det gjort. Har du brug for, at der er nogen som hiver i dig, så sørger for at du løber med nogen som er stabile og måske er lidt bedre end dig, så du får motivationen til at holde det ved lige. At der står en og venter på dig, fordi du er den bedste løbepartner og elsker dit selskab.

Da jeg selv ville øge mit løb for flere år siden,  fandt jeg mig en løbepartner, som var lidt bedre end mig, havde lidt mere rå-styrke og som stort set ALDRIG meldte fra til vores træninger. Vi kunne sagtens mødes i øsende regnvejr, kigge på hinanden og nærmest sige i kor – øv, hvor havde jeg håbet på at du meldte fra, for jeg gad virkelig ikke i dag. Men ingen af os ville være den der meldte fra. Og når vi så alligevel stod der med løbetøjet på og allerede var våde…ja, så kunne vi jo lige så godt for den “skide” løbetur overstået. Og sjovt nok, så blev det altid en super fedt løbetur, for vi var jo sammen om, at synes at vejret var noget lort og at vi glædet os til at komme hjem i varmt bad, kaste os over sofaen med varm the/kaffe. Og endnu federe, at vi gjorde det alligevel.

Men som begynder, er det utroligt vigtigt, at lytte til sin krop. Løb er en meget hård belastning for din krop, hvorfor det tager tid for kroppen, at vende sig til de stød du får hver gang du tager et skridt. Så løb hellere en lille tur end at overbelaste dine sener og muskler.

Hvornår er det bedst at starte med at løbe? NU! For pokker da.

Der er ingen grund til at vente, men foråret kan måske være en motivationsfaktor til du kan holde fast i løbet resten af året, resten af livet. Men vær indstillet på, at du nogen gange er flyvende og andre gange, så kan du simpelhen ikke tage dig sammen og du synes at det hele er noget lort. Det er helt ok, men husk når det er lort og lagkage, så tænk på den løbetur hvor du var flyvende, hvor du havde overskud og masser af energi, så er det nemmere at komme afsted og gøre det alligevel.

Jeg har absolut også dage, hvor jeg tænker – jeg gider ikke, jeg orker det ikke, er jeg træt – men så vender jeg det som regel om og tænker at jeg løber mig til overskud, jeg løber mig til energi. Og mit motto er – LØB GLAD!

Hvis du har brug for hjælp til at holde fast, så hjælper jeg dig gerne. Send mig en mail eller skriv på bloggen – så finder vi ud af hvad der skal til, for at du kan få løb integreret i din hverdag.

LØB GLAD !

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *