Rummelighed!

Jeg synes selv at jeg er et rummelig menneske, både arbejdsmæssigt og privat ( får jeg i hvert fald tit af vide). Jeg kan godt en gang imellem opleve, at min rummelighed bliver misbrugt. Når jeg synes at jeg er meget rummelig, så kan det godt give mig følelsen af, at blive taget for givet – for jeg jo bare er der bare.

Jeg har tidligere oplevet at blive ked af det, sur på de andre og irritereret over, at de andre ikke har taget hensyn til mig, når jeg nu konstant tager hensyn til dem.

Men handler det endelig ikke om, at jeg ikke havde fået sat mine grænser? Og særligt lyttet til mig selv og mine behov. Jeg har i mange år undertrykt mine egen behov fremfor andres. Jeg elskede når andre omkring mig havde det godt, og havde de det ikke godt, så gjorde jeg alt for at de skulle have det godt.

Men – hånden på hjertet, så var det jo ikke min opgave hele tiden at sørge for at andre havde det godt, hvis jeg selv havde det af helvede til. Særligt hvis jeg ikke havde noget at gøre med deres dårlige humør.

Jeg synes stadig, at det kan være svært at sætte mine egne behov før andres, men jeg øver mig hele tiden. Synes at jeg er ved at blive god til det, men jeg er stadig alt for meget OBS på hvordan andre har det omkring mig. Det er lige før at mit slogan er ” Er du ok?”, for det spørger jeg tit andre om, hvis jeg kan se eller mærke, at der er noget der trykker dem.

Når det så er sagt, så synes jeg at vi skal være bedre til at være gode ved hinanden, rose  hinanden og løfte hinanden OP istedet for ned. I det store billede, så går der alt for mange egoister rundt, som kun har øje for sig selv og deres, men som ikke kan unde andre noget godt eller at de også skal yde lidt for andre end dem selv.  Personligt synes jeg, at vi skal være bedre til at hjælpe hinanden og kigge lidt længere frem end egen næsetip. Lad være med at tage noget eller nogen for givet, det er respektløst og tarveligt ( synes jeg).

Jeg elsker at give komplimenter og gør det næsten dagligt. At mærke at andre bliver glade for at jeg f.eks. siger – hvor ser du godt ud idag, eller hvor er det sødt af dig, at du altid hjælper, når jeg ikke selv kan finde ud af det……… – det er bare det hele værd og gør en kæmpe forskel. Det gør min dag god og jeg bliver glad, når jeg kan se og mærke at det hjælper det andet mennesket. Mine komplimenter kommer altid lige fra hjertet, så jeg siger ikke bare noget for at sige noget, jeg mener 100% når jeg siger det, ellers giver det ikke mening.

På mit arbejde var der nogle som satte et stykke papir op, hvor der står en masse gode komplimenter, som vi kunne bruge til hinanden. Og det var så fantastisk at møde på arbejde, hvor der ligger en seddel på mit bord, hvorpå der stod ” Du er en gave at arbejde sammen med”. Hvor god tror du lige at min dag startede –  helt klart TOP 10. 🙂

Det er en hårfin balance at skulle rumme andre mennesker, da vi er så forskellige hvordan og hvor meget vi kan rumme. Men hvis du oplever, at din rummelighed bliver misbrugt, så kig lige indad, for er det dig selv, som ikke sætter grænser og giver udtryk for – hertil og ikke længere, eller gør du det blot fordi du er bange for, at så er der ingen der kan lide dig.

Jeg er overbevist om, at når du sætter grænser, så vil andre opleve at de ikke længere er  i tvivl om, hvor de har dig henne. Du vil stå stærkere i dit eget lys, hvis man kan sige det sådan.

Vis rummelighed overfor andre, men lad den ikke blive udnyttet.

Skøn lørdag til dig. <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *