Tid til dig selv og bliv en bedre mand/kone

Jeg har netop læst bogen om Kronprinsen – Under bjælken. Bogen fascinerer mig rigtig meget. Både omkring de ting Kronprinsen har sat sig for af mål og udført dem, selvom at det nogen gange har været en stor kamp, men også hans måde, at være menneske på.

Det der slår mig mest, og som jeg lægger meget mærke til, er hvor stort et behov han har for at kunne være sig selv. På et tidspunkt er han på opgave/besøg i et andet land, jeg husker ikke lige hvilket, men hvor programmer er så stramt, at han slet ikke har mulighed for at være sig selv i 5 min. Kronprinsen beder derfor om, at der skal være tid til at han kan være sig selv og løbe en tur, ellers bliver han vanvittig.

Han tager også på ture, hvor han bare er sig selv og i naturen, uden mobil og mulighed for at komme i kontakt med omverden. (selvfølgelig er der nok en mulighed, hvis noget alvorligt opstår). Men pointen er, at selvom at han er far til 4, er kommende Konge, så prioriterer han tid helt for sig selv.


Hånden på hjertet, hvor mange af os giver os tid til at være os selv og lade op, uden mobil, pc eller andre forstyrrelser? HELT ÆRLIGT?

Vi er på hele tiden, på jobbet, som kone/mand/kæreste, som mor/far, som ven/veninde, men hvornår er vi der for os selv?

Jeg tror på, at når du giver dig selv muligheden for at gøre det der er godt for dig, om det er at være alene i en uge i et sommerhus eller hvad det er, så bliver du en bedre kone/mand/kæreste/mor/far/veninde..mv.

Når du prioriterer tid til dig selv, så er det jo ikke fordi du ikke vil din mand/kone/børn/venner, så er det fordi du sætter stort pris på dig selv og passer på dig selv.

Sagt med andre ord – DU BLIVER EN BEDRE UDGAVE AF DIG SELV.

Jeg oplever at rigtig mange hele tiden er der for alle andre end sig selv, og de kan ikke forstå at de ikke er glade eller lykkelige. Men jeg tror på, at det er fordi at de glemmer at leve deres eget liv.


MEN hvordan gør man så det, når man er far til 4 og kommende Konge – det gør han netop, fordi han er i et ægteskab, hvor der er plads til dem alle 6, plads til at kunne trække sig, plads til leve livet sammen og hver for sig – NETOP fordi der er respekt for deres forskelligheder, deres behov, drømme og mål. Fordi de støtter og bakker hinanden op, fordi de giver plads.

Personligt har jeg altid givet meget plads til min partner og har nogen gange glemt mig selv. Fordi ALT handlede om at min partner skulle have det godt. MEN det er IKKE mit ansvar om min partner er lykkelig eller ej. MEN det er MIT ansvar om jeg er lykkelig og har det godt.

Da jeg læste bogen om Kronprinsen, så forstod jeg desto mere, hvorfor han og Mary altid ser så glade ud for hinanden. Fordi der er lige vægt i deres ægteskab og masser af rummelighed. Selvfølgelig har de også deres udfordringer, men fordi de giver hinanden så meget plads til at kunne være den man er, så er der også overskud til at være der for hinanden.

Det slog mig også, at Kronprinsen fortæller om sin spirituelle side af sig selv, og hvordan han nærmest føler at han mediterer og mærker sig selv bedst, når han er ude i naturen og giver sig hen. Jeg tror på, at Kronprinsen hviler så meget i sig selv, fordi han netop giver sig tid til at mærke sig selv. Når han mærker sig selv, så mærker han også hvad det er han vil og finder sin styrke til at nå sine mål.

Jeg vil virkelig gerne anbefale, at læse bogen og lade dig inspirere.

God læselyst 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *