Positiv psykologi = at være lalle glad?

Jeg vil gerne lige fortælle om en samtale jeg havde på jobbet i dag. Til frokost fortalte jeg et par kollegaer om en drøm jeg havde haft i nat. Jeg synes at den var temmelig underlig, og kunne ikke selv regne ud, hvad det gik ud på.

Men til frokost analyserede en af mine kollegaer så min drøm, og det gav bare så meget mening i forhold til alt det der sker for mig i øjeblikket.

Senere snakkede jeg så med min kollega igen om drømmen, men også om positiv psykologi. Min kollega var slet ikke tilhænger af positiv psykolog, og det skal så lige siges, at han ikke anede at jeg var vejleder indenfor positiv psykologi. Min kollega mente nemlig, at positiv psykologi gik ud på, at vi alle skulle rende rundt og være lalle glade. DERFOR vil jeg gerne lige slå fast en gang for alle, at det slet ikke er det positiv psykologi går ud på.

Men at det er vigtigt, at alt hvad du lærer her i livet, alt hvad du får af udfordringer af det gode eller mindre gode, kan du bruge positivt/lære noget af.

Dine mørke sider af dig, skal på ingen måde gemmes væk, men du skal lære at elske den side af dig også. Den er en del af dig, og vil altid være det lige meget hvor positiv du end er. Derfor er det vigtigt, at skelne mellem at være positiv og holde af sine mørke sider som de lyse sider, eller om man fortrænger den mørke side og kun forholde sig til den lyse side.

Hvis du kun forholder dig til den lyse side, så bliver du altså ikke lykkeligere som du tror, for som jeg skrev overfor, så vil den mørke side altid være en del af dig også. SÅ elsk den lige så meget som den lyse side, for den hjælper dig netop til, at mærke forskellen.


Ingen går igennem livet uden at mærke til begge sider. Ingen går igennem livet uden udfordringer, men positiv psykologi handler om dit mindset i forhold til de udfordringer du får

– hvordan håndterer du dem?

– hvordan bruger du dem konstruktivt ?

– hvordan forholder du dig til dem?

– hvad lærer du af dem?

– hvordan handler du på dem?

– hvordan kommer du videre?

Spørgsmålene er mange, men min vigtige pointe i dette her er – elsk ALLE sider af dig selv – gør du det, bliver det hele bare meget lettere.

 

Har du brug for vejledning i forbindelse med ovenstående, så skriv til mig og book en tid.

Susanne-antoinette 🙂

Positiv psykologi vejleder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *