positiv psykologi vejledning 60 frygt

Er din frygt din blokering?

Føl frygten og gør det alligevel – den har vi hørt før. Men hvorfor er det så svært, at se frygten i øjnene?

Fordi vi ser frygten som noget negativt, noget vi skal undgå. Men er det sandt? Hvad nu hvis vi kan bruge frygten positivt, til noget  vi kan handle på, fremfor at flygte fra. Hvad nu hvis frygten fortæller os noget, noget som vi er bange for, men som vi skal kigge på for at få det liv vi drømmer om. Hvad nu hvis frygten blot er en illusion.


Læs også: Kender du dine styrker? 


Hvis du altid lever dit liv i frygt, så er du her ikke fuldt ud. Du er ikke tilstede, og er ikke i stand til at leve dit liv du gerne vil. Lad ikke frygten være din fjende, men din ven. Men hvorfor har vi så frygten i os. Fordi vi skal kunne handle på fare – hvis huset begynder at brænde, hvis du er ved at blive kørt ned af en bil osv. Ved at handle på din frygt, bliver den mindre – ja, du læste rigtigt – ved at gå ind i din frygt, så bliver den mindre, for du vil opdage, at den slet ikke er så farlig som du går og tror.

MEN handler du på noget af frygt eller af lyst? Var det fordi, at der var noget du gerne vil have eller noget som du gerne vil undgå? Mærk forskellen på den energi du lægger i det valg du tager. Er det med sommerfugle i maven eller er det i angst?

 

Hvad er det værste der kan ske – helt ærligt og hånden på hjertet?

 

Acceptere din frygt og gør noget ved den. Den fortæller dig altså noget, og viser dig at du virkelig skal handle på noget. Men lad ikke frygten styre, for der er intet at frygte, tværtimod.  Brug frygten som et værktøj, et redskab, som hjælper dig til at gøre noget.

Lær din frygt godt at kende. Når du tillader dig at lære din frygt at kende, så kan du styre frygten fremfor at frygten styre dig.

Vi kender alle den der med, at vi er bange for ikke at være gode nok, ikke at kunne slå til, ikke at kunne præstere det vi skal på jobbet. Frygten for at tage en beslutning som måske viser sig at være den forkerte. Frygten for, hvordan retter vi så op igen uden at føle frygten for hvad andre tænker om os? Frygten for, ikke at kunne leve op til vores egen forventninger. Frygten for at fejle.


Læs også: Lav flere fejl – Få succes


Uha, jeg kunne blive ved og tro mig, at jeg selv har frygtet en masse lige gyldige ting og frygter da stadig ting, som kan gøre mig usikker. Men jeg er også der, hvor jeg er ligeglad med hvad andre tænker om mig og det jeg gør, og om hvordan jeg lever mit liv.

Så når alt kommer til alt, så lad ikke frygten styre dig –  gør det der føles helt rigtigt for dig.

Ingen andre kan leve dit liv, det kan kun du og du fortjener det liv du ønsker at leve.


OM SUSANNE

Susanne er uddannet indenfor offentlig administration og arbejder til dagligt som jobrådgiver. Susanne har arbejdet med mennesker i mange år. Mennesker der har været på sygedagpenge, kontanthjælp eller dag-penge. Mennesker med angst, depression, stress, livskriser eller som har manglet motivationen og troen på dem selv.

Ved siden af Susanne´s daglige arbejde har hun uddannet sig som vejleder indenfor positiv psykologi, med speciale i styrker. Derudover har hun uddannet sig som løbecoach og coacher folk i at få løb til at blive et pusterum fra de daglige pligter og gøremål.


Hun har et motto der hedder ”Løb Glad”


Susanne pusler altid med nye projekter, og har pt fokus på balance i kroppen i form af yoga, og er igang med at udvikle et forløb, hvor både yoga og løb har stort fokus.

Susanne brænder for at hjælpe andre mennesker med at skabe det liv de gerne vil have med fokus på at både krop og mentale velvære.

www.susanne-antoinette.dk

Mail: antoinettesusanne@godmail.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *