Flow – en dyb psykologisk tilstand

Flow – er en dyb psykologisk tilstand?

Vi kender det alle sammen, at være optaget af et eller andet som vi synes er spændende, hvor vi glemmer tid og sted.

Det kaldes at være i flow og er en dyb psykologisk tilstand.

Læs også: 3 ting du skal spørge dig selv, for at holde motivationen oppe

Du kan være i flow på rigtig mange måder, men det der kendetegner at være i flow, er at du er i stor fordybelse af en opgave du har gang i.

F.eks. når du maler et maleri og er helt væk i processen for maleriet uden forstyrrelser. Det er nemlig fantastisk, at give sig selv lov til at være i flow eller fordybelse. Brug din kompetencer på det du brænder for og ønsker at beskæftige dig med.

I total flow.

Jeg er altid i total flow når jeg skriver, så glemmer jeg at spise, glemmer at tisse og opdager måske ikke at det er blevet mørkt udenfor. Jeg kan også sagtens være i flow med andre, hvor jeg glemmer alt andet, men bare nyder at lave det jeg laver sammen med dem jeg holder af.

Vi har nok alle sammen prøvet den der med – “Ej, er klokken så mange, tiden er jo fløjet afsted”.

Skab flow uden at blive forstyrret.

For at skabe et flow, er det rigtig vigtigt at du ikke bliver forstyrret. Når du giver dig selv lov til at være i flow, øger du din kreativitet, skaber  et bedre velvær for dig selv og øge din livsglæde samt tilfredshed.

I flow alene eller sammen med andre?

Du kan sagtens være i flow med andre, så det er ikke fordi at du skal være alene for at komme i flow.  Du er måske igang med en opgave på skolen, på arbejdet eller bare hygger med venner/familie/kæresten. At være i flow sætter gang i kreativiteten og drivkraften. Du er fuld af glæde og begejstring, og du glemmer alt om tid og sted.

Jo, mere du tillader dig selv at være i flow uden at tænke på tid og sted, jo gladere bliver du. Jo, flere gange du bliver forstyrret, jo sværere er det holde fast i dit flow og din kreativitet. Ved konstant afbrydelser, så bliver det aldrig rigtigt til et flow. Du mister koncentrationen på opgaven eller det du ellers ville have fordybet dig i. Du giver måske helt op til sidst.

Skab tid til flow og fordybelse.

Du er i flow, når :

  • Der er fuld koncentration
  • En høj grad af indre motivation
  • Udfordringer og kompetencer matcher
  • Glemmer alt om tid og sted
  • Stor fordybelse og kreativitet.

Skab så mange flow oplevelser i din hverdag – og det hele bliver bare meget sjovere 🙂

Ved du ikke hvordan du skaber et flow, så hjælper jeg dig gerne til at finde netop din flowtilstand – hjælp mig at hjælpe dig!


 

Susanne er uddannet indenfor offentlig administration og arbejder til dagligt som jobrådgiver. Susanne har arbejdet med mennesker i mange år. Mennesker der har været på sygedagpenge, kontanthjælp eller dag-penge. Mennesker med angst, depression, stress, livskriser eller som har manglet motivationen og troen på dem selv.

Ved siden af Susanne´s daglige arbejde har hun uddannet sig som vejleder indenfor positiv psykologi, med speciale i styrker. Derudover har hun uddannet sig som løbecoach og coacher folk i at få løb til at blive et pusterum fra de daglige pligter og gøremål.


Hun har et motto der hedder ”Løb Glad”


Susanne pusler altid med nye projekter, og har pt fokus på balance i kroppen i form af yoga, og er igang med at udvikle et forløb, hvor både yoga og løb har stort fokus.

Susanne brænder for at hjælpe andre mennesker med at skabe det liv de gerne vil have med fokus på at både krop og mentale velvære.

www.susanne-antoinette.dk

Mail: antoinettesusanne@godmail.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *