Stress – sund mad – episode 6

Sundmad er jo altid vigtig for at kroppen kan yde optimalt og fungere på bedste vis.

Jeg er personlig ikke særlig god til at lave mad, og har aldrig haft interessen for at lave mad. Men alligevel har jeg en masse kogebøger med sund mad i kombination med træning.

Jeg elsker mad og spiser 5-6 gange om dagen.

Som stresset er jeg ret sikker på, at kosten har en meget stor betydning for hvor hurtigt man kommer ovenpå igen. Og jeg har haft den vildeste lyst til junk-food, cola, vin, øl mv.

positiv psykologi vejledning 28Men jeg ved også, at det ikke er vejen frem for, at jeg skal komme ovenpå igen. Jeg har derfor MEGET bevidst holdt mig fra at spise junk-food, men jeg har drukket mere alkohol end jeg plejer, dog mest i min ferie.

Normalt drikker jeg ikke særlig meget alkohol, så da jeg fik lyst til et glas hvidvin hver aften i ferien, fik det mig pludselig til at forstå hvorfor folk med stress, depressioner, angst mv. kan få alkohol problemer. Det virker afstressende.

Alkohol og usund mad er bare så nemt at gå til, når man ikke har det godt og mangler energi til at handle sundt ind eller mangler overskud til overhovedet at stille sig i køkkenet og lave noget god mad til sig selv.

MEN hvor vigtigt det er, at gøre det alligevel.

Jeg er så heldig og føler mig meget priviligeret, og dybt taknemmelig over de mennesker jeg har i mit liv, som hjælper mig ovenpå igen. En af mine gode veninder er ernæringterapeut og har anbefalet mig kosttilskud for at hjælpe min krop i balance igen.

Jeg har en veninde som er stress-coach, som også er der for mig med gode råd og vejledning. Jeg gør de ting jeg har lyst til hver dag, mærker efter om dagen skal tilbringes med masser af motion, læsning eller om jeg kan overskue socialt samvær og hvor meget mentalt overskud der er på kontoen.

Så selvom min hverdag endnu ikke fungerer optimalt, så er jeg i stille og rolig fremgang. Jeg nyder de små stunder med ro i kroppen. Nyder de snakke jeg har med min mand, som får mig til at reflektere over tingene på en anden og god måde.

Og så vender jeg ordsproget ” Du skal yde før du kan nyde”, som stresset er det lige omvendt. Du SKAL nyde før du kan yde.

Rigtig dejlig onsdag til jer alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *