Mental Topform – taknemmelighed

Jeg er næsten færdig med mine 28 dages mental topformstræning, og jeg synes at det har været super spændende, sjovt og udfordrende.

Jeg har lært mere om mig selv, og hvordan jeg hurtigere kan komme ud af en negativ spiral, og hvordan jeg selv kan være med til at skabe endnu mere glæde for mig selv og andre.

I dag er det 27 dag, som handler om tilgivelse, men jeg bliver nød til lige at skrue tiden tilbage til igår, som handlede om taknemmelighed.

Opgaven gik ud på, at jeg skulle skrive en tale til en person som betyder meget for dig, og derefter tage ud til personen og læse talen op for vedkommende.

Jeg har tidligere skrevet en tale og holdt en tale for personen, da hun blev konfirmeret. Men jeg valgte at skrive til hende igen.

Det handler om min guddatter, som blev 15 år igår. Hun betyder så utrolig meget for mig, og jeg er SÅ dybt taknemmelig over at jeg er hendes gudmor.

Jeg besluttede mig derfor for, at skrive endnu en tale til hende, da jeg havde brug for at give udtryk for, hvor meget hun betyder for mig.

Jeg skrev talen, men i stedet for at mødes med hende, så sendte jeg den til hende via messenger. Jeg havde været til fødselsdag hos hende dagen før, men jeg overvejede virkelig at køre ud til hende igen, og holde talen. (Det var nok det mest rigtige at have gjort, så jeg sendte talen til hende).

Hendes reaktion var det hele værd, hun blev SÅ glad, og hun gav udtryk for, at jeg betød lige så meget for hende, som hun for mig.

Vi ser ikke hinanden så meget i hverdagen, udover familiefødselsdage mv, men det besluttede vi os for, at det skulle vi. Og vi lavede straks en aftale om at mødes og hygge os lidt med brunch. Jeg ønskede at vise hende, at hun har en særlig plads i mit hjerte og altid vil have det.

positiv psykologi vejledning 56Men min pointe her er, at komme ud med din taknemmelighed til dem du holder af, vis det til dem, sig hvad du føler for dem og hvorfor de betyder så meget for dig. Processen når du skriver din taknemmelighed ned til en anden, gør dig selv opmærksom på, hvad der er dine værdier og hvad du sætter pris på.

Men reaktionen fra den anden person, og så her fra min fantastiske guddatter på 15 år, var bare så ubeskriveligt skønt. Tårerne i mine øjne pressede sig på, da hun giver udtryk for hvor rørt hun er over, at jeg viser hende min taknemmelighed for hende.

Så tænk over, hvor lidt der faktisk skal til at vise taknemmelighed, og hvor meget du får igen ved at bruge 15 min af din tid til at vise det til en du holder af.

Så glem alt om dine blokeringer – sæt igang, du vil IKKE fortryde det

positiv psykologi vejledning 57

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *