Stress/motion – episode 3

Der er rigtig mange diskussioner om motion er godt mod stress.

Jeg vil mene, at motion er super godt mod stress, MEN at det kommer meget an på hvilken motionsform du vælger når du er stresset og hvor stresset du er.

Løb har reddet mig mange gange mod stress. Men løb kan også stresse mig yderligere, hvis jeg bruger løb forkert – forstået på den måde, at hvis jeg skal koble af, oplade ny energi, klare min hjerne så jeg virkelig får tømt hovedet, så er det vigtigt for mig at løbe alene.

Hvis jeg så vælger at løbe med andre, kan det forværre min belastning og dræne mig for endnu mere energi, og derved gøre mere skade end gavn.

I kommunerne er der tit motion som tilbud for sygemelde borgere, og også for dem med stress. Det er også et super godt tilbud med dygtige fysioterapeuter tilknyttet. Men alt afhængigt af din stress tilstand, så kan dette tilbud forværre din tilstand.

Mange kan slet ikke rumme, at skulle ind i et træningscenter, hvor der tit er larm fra højt musik og mange mennesker. Derfor er det vigtigt, hvilken form for motion du vælger når du er stresset.

positiv psykologi vejledning 8Det skal give dig glæde, overskud, ny energi og lyst – så er det den rigtige motionsform du har valgt. Måske er det Zumba, måske er det yoga, svømning, løb eller bare en gå-tur i naturen, som gør hele den store forskel. Valget er DIT – helt alene dit.

Så mærk efter hvilken motion der er bedst for dig. Du må gerne blive træt bagefter, men på en god måde – det skal give ny energi og glæde, ellers er det noget andet der skal til eller en kombination med evt. en stress-coach/psykolog som kan hjælpe dig på banen igen.

Jeg har været ude at løbe for anden gang i denne uge netop fordi jeg havde lyst. Fordi jeg stadig bliver glad af at løbe, og jeg ved godt at mit løb ikke er på samme måde som det plejer at være, men det er helt ok, bare det giver mig glæde og langsomt ny energi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *