Løb dig ud af en krise – det gjorde Ole

Løb er godt for mange ting, og jeg har oplevet flere som har brugt løb til at komme ud af en krise. Det kan være en skilsmisse, en fyrring, at blive stresset eller hvad det nu er, som gør at man rammer en krise.

Jeg har fået lov til at bruge Ole som et eksempel på, hvordan han har løbet sig ud af en personlig krise, en skilsmisse. Hvordan han har fået opbygget en skøn omgangskreds med en masse andre løbere. Her fandt han glæde i sit hverdag, hvor han kunne hygge sig, grine og have det sjovt med andre som også løb.

Ole fortæller:

Jeg har løbet mig ud af en kæmpe personlig krise. Løbet har løftet mig både fysisk, men vigtigst af alt psykisk til det jeg er i dag.

Ole løb sit første marathon i 2014, der var han stadig gift, og det var her hvor Ole og jeg mødte hinanden første gang.

Ole har siden løbet rigtig mange marathon, og havde løbet 13 marathon og 16 1/2 marathon. I perioden ultimo september 2015 til nu har Ole løbet 12 stk marathon og 7 stk 1/2 marathon

Det har været med flere personlige rekorder, og mål for endnu flere løb i 2016.

Mål for 2016 er:

Ca 35 Marathon  + et par ultraløb. Hvor der bla. er et coast2coast i Nordjylland på 50 km og Ole´s eget uofficielle løb til stafet for livet, hvor han skal løbe ml 100-120 km på 24 timer.

Ole har allerede booket de første 18 løb i det første halvår af 2016 og det andet halvår er planlægningen i fuld gang.

Målet er at komme i klub 100 i 2018. Det er dog ikke det altoverskyggende mål for Ole.

Men hovedmålet for Ole er først og fremmes, at have det sjovt og hyggeligt, når han er afsted.
Ole fortæller, at han har mødt 30-50 nye venner/bekendte, som mødes til løb rundt om i landet og har en fest hver weekend. Mål 2016 er 35 marathon + et par ultraløb. Ole kalder løb for hans “frikvarteret fra dagligdagen”.  Der bliver pjattet og drillet med hinanden, mens de løber. Der er altid en god stemning og alle emner er oppe og vende på et marathon i cannonball regi. De får drøftet dagligdagens udfordringer og nyder hinandens selskab.

Ole havde aldrig turde tro på, at han skulle løbe et marathon uden 10.000 vis af andre løbere. Men til de løb han deltager i, er de tit og ofte mellem 30-150 løbere og det er bare fantastisk. Ole fortæller, at alle kommer med en positiv ånd og det har hjulpet ham rigtig meget.
Ole har gået fra at veje 107 kg, til at veje 90,5 kg i dag. Det har ikke været målet, at han skulle tabe sig, men han fortæller at han har det godt med sig selv og nyder at løbe.

Ole slutter af med at sige……DET ER FEDT. Og der er også røget en løbe tatovering på kroppen og en mere er undervejs.

Løb er fedt – løb er mig!

En kæmpe stor tak til Ole, fordi han havde lyst til at fortælle om, hvad løb har gjort for ham. Det er top motiverende, at høre om hvordan andre kommer i gang med at løbe på den ene eller anden måde.

Løb,  det giver et godt selvværd og en god sund hverdag med masser af energi og glæde.