Hvad er dine styrker – og kender du dine styrker?

Hvad er din styrke – ved du det?

I min uddannelse som positiv psykologi vejleder brugte vi styrke kort. Og hvad er styrkekort? Det er kort, som hver især har en styrke på såsom f.eks TÅLMODIGHED, og bagpå er der yderligere informationer omkring det at have tålmodighed og hvordan du kan bruge og styrke din tålmodighed endnu mere. Du trækker de kort som du umiddelbart tænker passer på dig, 3- 5 stk. Ud fra disse kort kan man blive endnu klogere på sine styrker og måske opdage at de styrker man har, kan blive endnu stærkere samt bruges på en mere konstruktiv måde.

Vi lærer hele livet, at vi skal blive bedre til det vi ikke er gode til, men hvorfor ikke blive endnu bedre til det der ligger os helt naturligt? Jeg var f.eks. ikke god til matematik i skolen og er stadig den dag i dag ikke venner med tal. Det lå derfor ikke i “mine kort”, at jeg skulle blive revisor. Det gav i hvert fald slet ikke mening og jeg ville ikke trives med at arbejde med tal. Styrk derfor dine styrker, det du er bedst til – hvilket også giver dig en gladere og sjovere hverdag.

Det er længe siden, at jeg har haft fat i mine styrke kort – men fandt dem lige frem fra skabet i en hel anden anledning. Jeg kiggede dem hurtigt igennem, og tog dem fra som jeg lige ved første indskydelse synes passede på mig.

Da jeg gik dem igennem, opdagede jeg at mine styrker har ændret sig siden jeg tog uddannelsen. Du kan opdage at styrker, som du har fortrængt eller ikke gjort brug af pludselig dukker op, som en af dine stærkeste styrker.Et af de kort som jeg fandt denne gang, og som jeg aldrig havde troet ville være et kort som jeg ville ligge frem og sige ærligt at det er min styrke – er spiritualitet – øhh hva`?? Ja, Jeg er altså på ingen måde hellig, bare rolig, men har altid vidst at der var noget jeg kunne som ikke lige kunne beskrives eller forklares. Jeg er i de sidste mange år blevet gjort opmærksom på, at der var noget jeg kunne og som jeg altid har holdt tilbage. Men for at der ikke skal gå for meget hokus pokus over det, så er spiritualitet for mig = en meget stærk intuition, indfølelsesevne, forståelse for andre mennesker om deres gøren og laden, men også at mærke efter og handle derfra uden at skulle tænke. At lære at bruge min intuition på den rigtige måde og stole 100% på den, for den tager aldrig fejl.


Det har for mig, gjort mig mere fri, rolig, ukontrolleret, mere ligeglad med hvad andre tænker om mig, stoler 100% på mig selv, er gladere og bare kan være tilstede der hvor jeg skal være. Det slipper stille og rolig min angst, frustrationer, frygt, bekymringer, mistillid og usikkerhed. Og helt ærligt, hvem vil ikke gerne slippe for det. Men det har og kræver stort arbejde, tillid og troen til mig selv. Men jeg har oplevet, at jo mere jeg arbejder med min mavefornemmelser og intuition, slipper mit hoved, så bliver alting meget lettere. Jeg har fundet ud af, at jo mere jeg bruger min meget stærke intuition og lytter til den, så slår det aldrig fejl. Men det kræver virkelig, at jeg tror på det jeg fornemmer.

Jeg kan give et eksempel: I januar/februar mdr. sagde jeg til min mand, at jeg havde på fornemmelsen, at jeg ikke arbejdede med sygedagpenge, når jeg nåede til min sommerferie. Min mand spurgte mig, hvad laver du så? Aner det ikke svarede jeg, for jeg søgte ikke andet arbejde, kiggede ikke efter andre stillinger, men noget sagde mig bare at jeg lavede noget andet. Til jer som har fulgt mig i et stykke tid ved at jeg havde mange smerter i min højre arm, og havde svært ved at følge med i alt det skrive arbejde, der var i mit job. Jeg gik derfor til min leder, og 1½ uge efter stod jeg med et nyt arbejde. Det havde jeg slet ikke set komme, og så alligevel. Jeg havde jo fornemmet, at der kommer til at ske noget i forhold til arbejde. Jeg har prøvet det i andre sammenhæng også, og tror efterhånden så meget på det jeg fornemmer og mærker, og arbejder derfor med at bruge det konstruktivt i alt hvad jeg laver.

Jeg har også oplevet, at skrive ønsker ned og uden at tænke yderligere over det, er mine ønsker blevet til virkelighed. I den spirituelle verden kalder man det at manifestere, hvilket er noget jeg aldrig tidligere har gjort brug af eller troet at det var noget jeg kunne. Men det kan jeg.

Men det kan være svært, fordi  ikke alle forstår mig, ikke kan følge mig i den måde jeg er begyndt at bruge mig selv på. De kan ikke forstå at jeg kan være rolig i nogle sammenhæng, hvor der er kaos. Men når jeg lytter til mit hjerte og min mave, så er jeg rolig, men når jeg begynder at analysere, spekulere over tingene, så går det galt – så bliver jeg urolig, ked af det og trist. Jeg har også oplevet at miste mennesker som jeg virkelig holdt af og gerne vil hygge med, da de træk sig. Så midt i alt dette fantastiske jeg oplever, så kan jeg også føle mig helt alene.

Men tilbage til mine styrkekort, så fandt jeg yderligere kort hvorpå der står KÆRLIGEHED, MOD, TAKNEMMELIGHED, SOCIAL INTELLIGENS, HÅB, VÆRDSÆTTELSE AF DET SMUKKE, TILGIVELSE. Styrker som jeg er stolt af at indholde, og som jeg arbejder på skal blive endnu stærkere.

På denne rejse, har jeg nu oplevet, at det der betyder allermest for mig er kærlighed – kærlighed til mig selv og kærlighed til dem jeg holder af. FORDI kærlighed dømmer ikke, kærlighed er ikke mistroisk, kærlighed tilgiver, kærlighed giver plads, kærlighed er rummelig, kærlighed stille ikke krav og kærlighed er frihed.


Så er du blevet nysgerrig på, hvordan jeg arbejder med styrkekort og får mere ud af dine styrker generelt, så skriv endelig til mig. Jeg elsker at se når mennesker opdager hvor meget mere de kan bruge deres styrker og hvor opløftet de bliver, når de stoler på, at deres styrker er værd at gøre endnu stærkere. Men slå hovedet fra og stol på din mavefornemmelse, for jeg kan næsten love dig 100%, at din mave eller dit hjerte slår ikke fejl.

Vil du vide mere så send mig en mail eller skriv via bloggen, så hjælper jeg dig gerne til at DU får det bedste ud af dine styrker.

 

 

2 thoughts on “Hvad er dine styrker – og kender du dine styrker?

 1. Dit altid positive sind smitter. Jeg må have købt disse styrkekort og gå på opdagelse.
  Jeg kender godt følelsen af, at analysere og ved at den ind i mellem ikke er god ved selvværdet, men på den anden side er jeg også glad for at have været der, for ellers udviklede jeg mig ikke i den positive retning.
  Der hvor følelsen er aller værst, er hvor jeg selv ved at jeg er stærk og inderlig, men ikke bliver anerkendt for det. Jeg er blevet så meget bedre til at sende det i pyt kassen og tænke, det er ikke mig det handler om!
  Tak for dit dejlige og hudløst ærlige indlæg?

  1. Hej Hanne
   Tak for din besked her, nu fandt jeg den. 🙂
   Ja, det handler jo om at acceptere både de stærke og de svage sider af sig selv, og bruge dem positivt og konstruktivt. Hvis du ikke har de negative følelser, mærke du heller ikke hvor stærke de positive er og hvor meget du kan gøre selv for de positive tanker. 🙂
   Personlige er jeg nået dertil, hvor jeg går med mine fornemmelser og ikke med mit hovedet. I hele mit liv har jeg hørt på, hvordan andre synes at jeg skal leve eller gøre ting anderledes, selvom at jeg godt har kunne mærke, at det var helt forkert for mig. Det gør jeg ikke mere.
   Når jeg slår hovedet til, går til galt, men mærker jeg efter, er alt som det skal være og går med det, indtil en anden fornemmelse siger noget andet. For mig har det forenklet mit liv rigtig meget, det er meget lettere og meget mere i ro og balance.
   Held og lykke med styrkekortene 🙂 <3
   Kh Susanne <3 NB: Ses snart 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *