Har du også taget stilling? Organ donor

I øjeblikket er der fokus på dement og brystkræft. Der er mange sygdomme, som jeg personligt gerne vil støtte.

Jeg har altid godt kunne lide, at f.eks. sport/løb blev en del af en indsamling til sygdomme, som havde brug for hjælp til forskning, behandling mv. Jeg har mange gange deltaget i Støt Brysterne løbet, deltaget i Hjerteløbet og har også deltaget for kræftindsamling samt løb for børne cancer. Jeg elsker når et løb har det formål at hjælpe andre.

Men jeg har også taget beslutning om, at være organ donor. Det gjorde jeg i forbindelse med, da min barndomsvenindes mand blev syg og skulle have ny lever.


Jeg har fået lov til at skrive lidt om Hans her på min side, fordi jeg synes at det er vigtigt at vi tager stilling.

Hans var på daværende tidspunkt formand i vores lokale løbeklub, meget aktiv og i super god form. Hans har altid haft et lyst sind, meget positiv, altid glad og med masser ideer og tiltag til løbeklubben. Hans deltog i alt hvor han følte, at han kunne gøre en forskel.

En dag til træning i klubben, bliver Hans anbefalet at gå til lægen. En af løberne var sygeplejerske og kunne se på Hans, at der var noget galt. Hans havde ikke selv bemærket, at der var noget galt, andet end at han var lidt træt. Sygeplejersken kunne se på Hans, at det hvide i øjnene ikke længere var hvidt, som det skal være.


Hans går til lægen og efter mange undersøgelser mv, får Hans konstateret at hans lever ikke fungerer som den skal. Igen mange undersøgelser senere, får Hans af vide, at han skal have en ny lever. Vi ved alle hvor lang denne proces kan være og tankerne….hvordan kroppen vil reagere med et andet legeme i sig.  Hvad nu hvis der ikke kommer den rette donor – tankerne, frustrationer, bekymringer er mange, som jeg slet ikke kan sætte mig ind i, hvor magtesløs det må være.

Det eneste man kan satse på, er håbet og troen. Hans har den mest fantastiske familie, og hans eget positive sind, hans gode form, har helt klart været med til, at det er gået som det er.

 

Her er Hans med sine skønne piger og ægtefælle.

Hans er heldigvis helt rask i dag og fik ny lever for 2 år siden. Hans er bare et af de eksempler på, hvor vigtigt det er at vi tager stilling til organ donor.

Jeg synes at vi skal hjælper hinanden – intet kan være mere vigtigt! Det ville glæde mit hjerte, hvis jeg kan hjælpe også efter at jeg ikke er her mere. At kunne bidrage til at et andet menneske kan leve videre sammen med dem de holder af, ville jo være den bedste måde for mig, at ende på.

Hans er helt klart årsagen til, at jeg tog min beslutning. At se og følge Hans i sin proces, og hvor godt han har det i dag, kan ikke være mere livsbekræftende. Billederne siger det hele.

Tag nu stilling! – Så går du og er utilfreds med dit liv, så book en tid hos mig, så skal jeg fortælle dig om der er grund til at være utilfreds – jeg bider ikke, men giver dig et kærligt spark bagi 😉 Tør du – kom frisk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *